Passé: seizoen 2018-2019

Zondag 2 juni 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Viktoria Litsoukova bespeelt de Erard

Viktoria Litsoukova komt uit een muzikaal nest. Zij studeerde in Novosibirsk, Berlijn en Dresden, trad op als soliste met de Berliner Philharmonie en houdt van kamermuziek. Zij werkte samen met Esther Apituley, Theodora Geraerts e.a. Litsoukova is een pianiste die niet uit is op roem, deze musicus bezit een persoonlijk artisticiteit en verzorgt boeiende recitals. Vertolkt worden: sonates van Schubert en Beethoven (Waldstein) en Intermezzi van Brahms.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal.

Zaterdag 20 april 2019, 20.00 uur, Zeeuwse Concertzaal te Middelburg

Dudok Strijkkwartet

'Met openhartig en bezield spel delen van de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien en horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.'

Het Dudok Strijkkwartet speelt deze avond Haydn opus 20 nr.3, Hartmann nr.1 en Beethoven opus 130.

Meer informatie >>

Zondag 7 april 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Finalisten van het Prinses Christina Concours

In samenwerking met Zeeuwse Concertzaal en het Prinses Christina Concours, is er een optreden van een duo van het Prinses Christina Concours. Dit jaar:

Florianne Remme (foto) | Cello
Jorian van Nee | piano

Kwaliteit, enthousiasme en passie zijn gegarandeerd. Het zijn niet voor niets finalisten.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal

Meer informatie >>

 


Zondag 3 maart 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg


Mike Fentross | luit en theorbe

'To Dowland or not to Dowland'

John Dowland was een van de grootste luitisten ooit. De Engelse musicus maakte in 1595 een reis door Italië. Daar ontmoette hij de 15-jarige Giovanni Kapsberger. Deze bespeelde met virtuositeit de theorbe, de 14-snarige langhalsluit. De wereld van deze twee virtuoze luitspelers wordt tot leven gebracht in het programma To Dowland or not to Dowland (2 luitvirtuozen in Venetië anno 1595).

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal

Meer informatie >>

Zondag 3 februari 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Kate Semmens & Steven Devine | 'Delicatessen'

Composities van Engelse componisten uit de 17de en 18de eeuw voor sopraan en klavecimbel. Liederen met een mooie balans tussen de tekst en de muziek. Juweeltjes van Henry Purcell, de man die schilderde met woorden en muziek, maar ook composities van John Blow, William Boyce en Thomas Arne. De sfeer van het Engelse landschap van toen en taferelen van herders en herderinnen worden liefdevol uitgebeeld.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal

Meer informatie >>