Stichting Kamermuziek Zeeland
stimuleert de belangstelling voor klassieke muziek in kleine bezetting

Programma 2018 - 2019


Zondag 2 september 2018, 11:00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
entree € 12,50  incl. koffie/thee

Foreign Affairs | Songs of Travel

Alles draait rond het thema reizen. Hierover wordt gezongen in liederen van Schubert, Vaughan Williams en Duparc. Ook traditionele Taiwanese muziek en bewerkingen van liedjes van Tom Waits en Radiohead. Een heerlijke combinatie en een spannende reis.
Mattijs van de Woerd | bariton
Shuann Chai | piano

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal.

Zondag 23 september 2018, 15:00 uur, De Mythe te Goes

Malibran Quartet

Het Malibran Quartet speelt deze middag drie bijzonder mooie kwartetten. Voor de pauze het kwartet opus 20 no. 5 van Joseph Haydn en het kwartet opus 101 no. 6 van Dimitri Sjostakovich. Na de pauze het beroemde en prachtige 14e strijkkwartet van Franz Schubert  Der Tod und das Mädchen.

Het Malibran Quartet bestaat uit:
Tatiana Samouil | viool,
Nicolas Dupont | viool,
Tony Nys | altviool,
Guy Danel | cello

Zondag 7 oktober 2018, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
€ 12,50, incl. koffie/thee

Salonconcert, Calure Kwartet

Nederland is rijk aan muzikaal talent. Dat wordt bewezen tijdens concoursen zoals het Prinses Christina Concours. Een opstap voor jonge musici naar een veelbelovende toekomst. Het Calure Kwartet van het Prinses Christina Concours verzorgt vandaag een recital in de reeks salonconcerten.
Enthousiasme en passie zijn gegarandeerd!

Programma met werken van Alexander Borodin, Ludwig van Beethoven en Antonín Dvořák,

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal en het Prinses Christina Concours. 

 Zondag 4 november 2018, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
€ 12,50 incl thee/koffie

Ralp Rousseau | viola da gamba

Hij studeerde natuurkunde en contrabas. Hij speelde pop, jazz, rock en klassiek. Een veelzijdig musicus die toen hij de gamba gehoord had, overstapte naar dit 7-snarig strijkinstrument. Nu is hij een prominent ambassadeur van de viola da gamba. Zijn programma en ongedwongen presentatie zijn aantrekkelijk.
Hij praat alles aan elkaar en speelt werken van Hume en recent ontdekte composities van Telemann.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal


Zondag 25 november 2018, 15.00 uur, De Mythe te Goes

Lumaka Ensemble | 'Onbekende Parels'

Het programma Onbekende Parels neemt u mee mee naar de tijd van het interbellum, een tijd van glamoureuze feesten en nieuwe uitvindingen, maar ook van nostalgie en onzekerheid. Dit is te horen in de muziek die door de verschillende stijlen uit die tijd gekenmerkt wordt, zoals late romantiek, impressionisme en neoclassicisme. Jean Françaix was componist en arrangeur met een voorliefde voor de muziek uit de barok en de romantiek. Zijn arrangementen zijn een eerbetoon aan zijn collega’s uit vroegere eeuwen.

Zondag 2 december 2018, aanvang 11:00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
entree € 12,50 incl. koffie/thee

Esther Apituley | Lecture Concert

De altvioliste Esther Apituley wil de luisteraar betrekken bij de muziek die zij speelt. Haar optreden is een levendig verhaal over haar liefde voor muziek. Een lecture concert is meer dan alleen luisteren. Het is een combinatie van musiceren en vertellen. Apituley vertelt over haar ervaringen met de muziek en over de diepere zin van haar liefde voor muziek in het algemeen en de altviool in het bijzonder.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal.


Zondag 3 februari 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee

Kate Semmens & Steven Devine | 'Delicatessen'

Composities van Engelse componisten uit de 17de en 18de eeuw voor sopraan en klavecimbel. Liederen met een mooie balans tussen de tekst en de muziek. Juweeltjes van Henry Purcell, de man die schilderde met woorden en muziek, maar ook composities van John Blow, William Boyce en Thomas Arne. De sfeer van het Engelse landschap van toen en taferelen van herders en herderinnen worden liefdevol uitgebeeld.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal


Zondag 3 maart 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Entree € 12,50 incl. koffie/thee

Mike Fentross | luit en theorbe

John Dowland was een van de grootste luitisten ooit. De Engelse musicus maakte in 1595 een reis door Italië. Daar ontmoette hij de 15-jarige Giovanni Kapsberger. Deze bespeelde met virtuositeit de theorbe, de 14-snarige langhalsluit. De wereld van deze twee virtuoze luitspelers wordt tot leven gebracht in het programma To Dowland or not to Dowland (2 luitvirtuozen in Venetië anno 1595).

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal


Zondag 7 april 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
€ 12,50 incl. koffie/thee

Finalisten van het Prinses Christina Concours

In samenwerking met Zeeuwse Concertzaal en het Prinses Christina Concours, is er een optreden van een duo van het Prinses Christina Concours. Wie dit wordt en welke werken er worden gespeeld blijft een verrassing. Kwaliteit, enthousiasme en passie zijn gegarandeerd. Het zijn niet voor niets finalisten.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal


Zondag 2 juni 2019, 11.00 uur, Zeeuwse Concertzaal Middelburg
€ 12.50 incl. koffie/thee

Viktoria Litsoukova bespeelt de Erard

Viktoria Litsoukova komt uit een muzikaal nest. Zij studeerde in Novosibirsk, Berlijn en Dresden, trad op als soliste met de Berliner Philharmonie en houdt van kamermuziek. Zij werkte samen met Esther Apituley, Theodora Geraerts e.a. Litsoukova is een pianiste die niet uit is op roem, deze musicus bezit een persoonlijk artisticiteit en verzorgt boeiende recitals. Vertolkt worden: sonates van Schubert en Beethoven (Waldstein) en Intermezzi van Brahms.

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal.