STREAMCONCERT
Middelburg Festival 26 Juni 2020

In deze roerige en onwerkelijke periode voor ons allemaal, veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, is de culturele sector ongekend hard getroffen en letterlijk verstild. De deuren van de concertzalen zijn, zonder live optredens, publiek en samen musiceren, gesloten. Juist in dit soort periodes van onzekerheid verbindt muziek, verzacht, heelt, troost en brengt plezier.

We moesten helaas het Muziekfestival van juni 2020 laten vervallen en in plaats daarvan bieden we u een iets compacter festival van 10 – 13 december 2020 aan.

Toch willen we u op muziek trakteren. Dat doen we door u een speciaal voor deze gelegenheid opgenomen concert hieronder aan te bieden.

Pianiste Helena Basilova en onze artistiek leider Lisa Jacobs hebben voor u een prachtig programma samengesteld waarbij u vanaf het prilste ontluiken, via traditie en breuk daarmee, melancholie en vernieuwing, uiteindelijk een momentum van tijdloosheid ervaart.
Geïnspireerd op onderstaand gedicht, hoort u achtereenvolgens:

  • Ysaye l'Aurore
  • Prokofiev Sonate nr 2 op. 94 bis - Moderato
  • Murail Les travaux et les jours- I  
  • en als afsluiter een vooruitblik naar het spectaculaire en emotionele Messiaenconcert in december, dan met o.a. lichtkunstenaar Vladimir Grafov.

Each dawn brings a new ray of sun
Shimmering hope of creativity the rising of the light begins the day
For me and everyone as it has since the beginning of time
The aroma of dawn alluminates my days
Fullfills them with the brightest light

Melancholia of dusk twilighting in silver-toned moonlight
Overflowing my nights with thoughts full of nostalgia
towards those early beginnings before fate intervened

In that fading light I express my gratitude
Since dusk with its scars of a bygone era
makes us realize the peculiarity of dawn

A blank canvas without expectations ready to be filled with the brightest light
Most cherished by those who have seen the colours of dusk

Lisa Jacobs, 2020

Wij wensen u veel luisterplezier en kijkt u vooral op de festivalsite voor het volledige programma van onze Wintereditie!

De kosten van een dergelijke professionele videoproductie zijn echter vrij hoog. De musici stellen hun tijd gratis ter beschikking, ook enkele andere partijen zoals de Zeeuwse Concertzaal leveren een bijdrage en de stichting staat garant voor het overgebleven deel van de kosten.
Wij zouden het zeer op prijs stellen indien u ons een handje wilt helpen door een vrijwillige bijdrage te storten op onze rekening NL16 RABO 0335 0074 06 ten name van de Stichting Kamermuziek Zeeland onder vermelding van “Video 26 juni”.

Met hartelijke groet,
Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Zeeland & Lisa Jacobs