Stichting Kamermuziek Zeeland
 

Voorwoord artistiek leider, Ramon Jaffé

 

 

Geachte bezoekers van het Kamermuziekfestival Middelburg

Met genoegen nodig ik u als artistiek leider van het 21e festival uit om dit muzikale feest bij te wonen.

Zoals gebruikelijk streef ik ernaar om voor ieder concert een eigen sfeer en kleur te scheppen. De „Overseas Rhapsodies“ van het eerste concert zijn gewijd aan Amerika en Sri Lanka.Dvorak’s „American“ strijkkwartet klinkt als opening van het festival, gevolgd door de Latino stijl en jazzy composities van Copland en Schoenfield. Een nieuwe kleur in ons festival wordt gebracht door de Sri Lankese sitar speler Pradeep Ratnayake.

Het tweede concert zal u leiden door de wisselende stemmingen van de Duitse Romanantiek. Populaire composities van Schubert en Schumann worden omlijst door minder bekende parels van de poëet E.T.A.Hoffmann en  de componist F.Lachner.In het derde concert zullen we kennismaken met de niet zo bekende onbezorgde kant van Beethoven. Slechts weinigen kennen zijn bewerkingen van 36 volksliederen uit Schotland en Wales voor sopraan en pianotrio. De ontmoeting met Beethovens zonnige momenten worden omlijst door romantische liederen en variaties.

Op het laatste concert klinkt het kamerorkest „The String Soloists“ uit Amsterdam, onder leiding van Lisa Jacobs. U wordt uitgenodigd u mee te laten voeren door de kleurrijke Italiaanse,Tsjechische, Russische en Argentijnse muziek.
Het is fijn dat ik samen met mijn artistieke vrienden en collega’s uit Nederland, Roemenië, Armenië, Cyprus, Italië, Sri Lanka, Oostenrijk, IJsland, Rusland en Duitsland  in staat ben gesteld om muziek op dit feest tot klinken te brengen.

Ik heet u van harte welkom!

Ramon Jaffé.