Nieuws

Regel

Programma Salonconcerten 2018

 

Zondag 27 Mei 2018 | Salon Zeeuwse concertzaal
aanvang 11:00 | entree € 10,-

 

 

KSENIA DUBROVSKAYA | VIOOL

MARINA KOLOMIYTSEVA | PIANO

Ksenia Dubrovskaya is een jonge, getalenteerde Russische violiste, die studeerde aan de conservatoria van Moskou en Zürich bij Irina Bochkova en Zakhar Bron. Ze is winnares van verschillende toonaangevende competities en speelde op vele internationale festivals, onder andere met haar levenspartner, pianist Justus Frantz. Haar repertoire strekt zich uit van barok tot hedendaags en haar spel kenmerkt zich door grote virtuositeit in combinatie met een warme klank. Voor dit concert werkt zij samen met Marina Kolomiytseva uit Rusland. Zij studeerde aan het conservatorium van Moskou bij Elisson Wirssaladze en won in 2000 de Sydney International Piano Competition.

Programma "Les virtuoses français“

Chausson: Poeme op.25
Ravel: Sonate nr.2 G-Dur
Saint-Säens:  Introduction und Rondo Capriccioso
Ravel: TziganeDit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse concertzaal
Zondag 11 Februari 2018 | Salon Zeeuwse concertzaal
aanvang 11:00 | entree € 10,-


LARISSA GROENEVELD | CELLO


foto: Marco Borgreve


Larissa Groeneveld studeerde cello aan het Sweelinck Concervatorium in Amsterdam bij Dmirtri Ferschtman. In 1990 studeerde ze af met de hoogste onderscheidng. Ze studeerde verder bij Natalia Gutman aan de Hochschule für Muzik in Stuttgart en volgede masterclasses bij onder meer Mstislav Rostropovitsj en Yo-Yo Ma.

Zij behaalde diverse onderscheidingen en prijzen op internationale concoursen, waardoor zie zich kon presenteren in de belangrijkste kamermuziekcentra van Europa en in de Carnegie Hall in New York, Larissa speelde als soliste met veel grote orkesten, o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Stuttgarter Philharmoniker, de Berliner Symfoniker en het St. John's Smith Square Orchestra. Larissa’s repertoire is breed; van de werken voor cello van Johann Sebastian Bach tot stukken van hedendaagse componisten, van wie sommigen speciaal voor haar schreven. Sinds 2001 is zij als hoofdvakdocent cello verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Larissa bespeelt een Domenico Busam cello uit 1765, gebouwd in Venetië.


Programma:

J.S. Bach (1685-1750) Cellosuite nr. 5 BWV 1011
Oene van Geel (1973) – North Adams
Max Reger (1873-1916) – 3 Suites voor cello solo, Op. 131c
Peteris Vasks (1946) – Das Buch Dolcissimo


 

Zondag 25 Maart 2018 | Salon Zeeuwse concertzaal
aanvang 11:00 | entree € 10,-

EVELIEN DE VRIES | KLARINET
RIEN BALKENENDE | PIANO
Rien Balkenende 02 lr

Evelien de Vries (1989) behaalde zowel haar bachelor- als masterdiploma met hoge onderscheiding aan het

Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg
Widmann. Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het
Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als remplaçant bij orkesten (waaronder Het Zeeuws Orkest) en maakt ze onderdeel uit van diverse ensembles (o.a. Ensemble
Recuerdo en Het Zeeuws Blaaskwintet). Als muziekdocente is Evelien verbonden aan Muziekschool
Musicsande en geeft ze klarinetles in haar lespraktijk in Middelburg.
Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij tien jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee. Hij speelde met de Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg en Bachkoor BWV de Johannes Passion, de Hohe Messe, het Magnificat en Cantates van Bach. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock. Rien vormt duo’s met verscheidene Zeeuwse musici en is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd.


Programma

Francis Poulenc (1899-1963) – Sonate
Carl Maria von Weber (1786-1826) – Grand duo concertant
Mieczyslav Weinberg (1919-1996) – Sonate


Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse concertzaal

Zondag 15 April 2018 | Salon Zeeuwse concertzaal
aanvang 11:00 | entree € 10,-


ENNO VOORHORST | GITAAREnno Voorhorst, geboren in Den Haag in 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Kappel en David Russell. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azië en Amerika en is regelmatig te gast bij vele gitaarfestivals. Zijn eerste cd met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen. In 2012 droeg Jorge Morel ‘Recuerdos del Camino’ op aan Enno Voorhorst met het commentaar: “en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré” (God gaf de geest van Mangore in jouw handen). Enno vormt duo’s met onder anderen Pauline Oostenrijk (hobo) en Mikhail Zemtsov (altviool). Hij is als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.


Programma

  • Federico Moreno Torroba (1891-1982) – Suite Castellana (Fandanguillo, Arada, Danza)
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Sonatina BWV 106 en Adagio & Fuga BWV 1001 (arr. Enno Voorhorst)
  • Heitor Villa-Lobos (1887-1959) – Prelude nr.1, Estudio 4 en Estudio 8
  • Roland Dyens (1955-2016) – Thème Félin en Saudade nr.3 (dédiée a Francis Kleynjans)
  • Agustín Barrios Mangoré (1885-1944) – Mabelita, Gavôta al estilo Antiguo, Una Limosna por el Amor de Dios en Vals opus 8 nr.3


 


Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse concertzaal

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse concertzaal