Nieuws

Regel

MUZIEKFESTIVAL MIDDELBURG 2010

Zaterdag 26 juni 2010, 11.00-16.00 uur

De DRVKKERY
11.00 uur optreden Vlaamse auteur Bart Moeyaert en hoboïst Bart Schneemann.

Lees verder:MIDDAG VAN HET JONG TALENT

Gratis concerten door Laureaten van het Prinses Christina Concours in monumentale locaties in het centrum:


Tuur Segers, gitaar en Maikel Claessens, marimba in het van der Perrehuis / Zeeuws Archief om 13.30 uur


het Berlage Saxophone Quartet in de Kruidentuin / kloostergangen van de Abdij om 14.30uur www.berlagesaxophonequartet.com


en Svjatoslav Presnyakov, piano; Dimitri Ivanov, viool en Timo Tromp, klarinet
in de Kloveniersdoelen om 15.30 uur.


Zaterdag 26 juni 2010, 20.00 uur
Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

Openingsconcert Festival


HET PARADIJS

Nederlands Blazers Ensemble

& Bart Moeyaert, tekst en verteller


foto: Koen Broos foto: Remke Spijkers

Franz Joseph Haydn (1732-1809) – delen uit De Jaargetijden (Die Jahreszeiten)

Bewerking Hans van der Heide

Het Nederlands Blazers Ensemble opende zaterdag 26 juni de twaalfde editie van het Muziekfestival Middelburg. Samen met de Vlaamse auteur Bart Moeyaert gaf het vermaarde ensemble dan een uitvoering van de voor blazers bewerkte versie van Haydns oratorium Die Jahreszeiten met Moeyaert als verteller.
Zoals hij enkele jaren geleden met Haydns Die Schöpfung deed, zo heeft de bekende Vlaamse schrijver nu zijn eigen, vaak poëtische verhaal op basis van De Jaargetijden geschreven.


Het Paradijs begint waar De Schepping eindigt. De tuin van Eden is er één van overdaad. Moeyaert beschrijft en vertelt in zinderende taal de uitbundige natuur en hij prikkelt de zintuigen. Hij maakt voelbaar ‘dat er temidden van alle harmonie maar twee dissonanten zijn: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.’

www.nbe.nl
www.bartmoeyaert.com


Zondag 27 juni 2010, 13.30 tot 17.30 uur vertrek vanaf de Loskade in Middelburg

AAN BOORD!

Een rondvaart op het Veerse Meer met spannende en ontspannende muziek van het Erasmus trombone kwartet en Bart Schneemann (hobo).


Dinsdag 29 juni 2010, 20.00 uur Filmtheater Schutterhof, Middelburg


Filmtheater Schuttershof

Schuttershofstraat 1

In samenwerking met het Middelburgse Filmtheater Schuttershof werd de veelgeprezen muziekfilm Le Concert (2009) vertoond.

LE CONCERT

Ten tijde van Brejnev stond Andreï Filipov aan het hoofd van het wereldberoemde Bolshoï Orkest en was hij de meest befaamde dirigent van Rusland. Omdat hij weigerde de joodse muzikanten uit het orkest te zetten, werd hij op het hoogte punt van zijn carrière ontslagen. Dertig jaar later werkt hij nog steeds voor het Bolshoï Orkest maar wel in de schoonmaakploeg.
Op een avond ziet Andreï toevallig een fax waarin de Théâtre du Châtelet het orkest officieel uitnodigt voor een concert in Parijs. Andreï krijgt een waanzinnige idee. Waarom zou hij zich niet samen met zijn vroegere collega-muzikanten, die zoals hij leven van klusjes, voordoen als het Bolshoï Orkest en met hen naar Parijs gaan? Eindelijk is het moment gekomen waarop ze wraak kunnen nemen. Het is het begin van een muzikaal avontuur.

César voor Beste Muziek en voor Beste Geluid.


Officiële site:www.leconcert-lefilm.com


Woensdag 30 juni 2010, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg


DU BIST WIE EINE BLUME

Schumann programma met Paolo Giacometti (piano), het Allegra kwartet en Bart Schneemann.Paolo Giacometti: http://www.giacometti.nl


Allegra kwartet (met Ella van Poucke cello i.p.v. Lidy Blijdorp)

http://www.allegrakwartet.nl/


Donderdag 1 juli 2010, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg


LES SURPRISES DE L`AMOUR


Franse, Duitse en Italiaanse barokmuziek op authentieke instrumenten. Met Zsuzsi Töth (sopraan), Bart Schneemann (barokhobo), Menno van Delft (klavecimbel) en Lucia Swarts (barokcello).

Zsuzi Töth
http://www.zsuzsitoth.com/


Zaterdag 3 juli 2010, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

Slotconcert Festival


HET WERELDORKEST

Een 10-mansorkest komt op ... door de zaal. Ze spelen een aanzwellend Fins strijkersstuk, ondersteund door de kleine trom. Eenmaal op het podium halen ze alles uit de kast, van een solostuk voor typemachine via Vivaldi's 4 seizoenen tot een Roemeense zigeunerhora met alle violen en Mexicaanse Mariachi-hits met zang en sambaballen. Hiertussenin klinken intieme stukken in een samenwerking van hoboïst Bart Schneemann met het orkest.

Alle genres komen langs, van klassiek, jazz tot wereldmuziek, en af en toe is er wat hulp van het publiek nodig! Het Wereldorkest was te beluisteren op het Utrechts Provinciemuziekfeest in een uitverkochte Grote Zaal van Vredenburg, en speelde met groot succes openlucht-concerten voor duizenden luisteraars tijdens festivals als Zomerklassiek Rotterdam, Opera Apollolaan Amsterdam en Binnenstadfestival Spijkenisse. Eerdere samenwerkingen waren er met duo Hoog en Laag, folkdansers van het Internationaal Danstheater en Mieke Stemerdink.


http://www.wereldorkest.com